1. Proiect educațional After-school sportiv – la hochei pe gheață
Sportul înseamnă mișcare, mișcarea înseamnă sănătate… Unitatea noastră s-a bucurat de lansarea proiectului ”After-school sportiv – la hochei pe gheață!”, la Telekom Arena, proiect în care suntem grădiniță pilot. Dorim să continuăm demersul către un stil de viață sănătos. Deoarece știm cât de importantă este mișcarea pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici, atât Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Fundația ”Ion Țiriac”, Primăria Sectorului 1, Simona Halep, Ilie Năstase, precum și părinții, ne-am unit forțele pentru a descoperi și valorifica înclinațiile sportive ale preșcolarilor din unitatea noastră. Cu emoții, curaj, cei mici s-au încălțat cu patine și au pornit pe gheață, sub atenta supraveghere a specialiștilor. Copiii au facut miscare într-o atmosferă minunată, alături de oameni frumoși!
2. Proiect municipal Mic și ecologist
Pentru că învăţăm să trăim sănătos, învăţăm să protejăm natura şi să avem grijă de ea. Astfel, copiii grădiniţei noastre, alături de părinţi, echipaţi fiind cu hârleţ, mănuşi, zâmbete şi mult entuziasm au pornit la plantat copăcei. În cadrul proiectului municipal “Mic și ecologist”, copiii și-au dovedit îndemânarea și mai ales, dragostea față de mediul înconjurător. În mijlocul naturii, totul a fost minunat! Promitem să fim prezenţi și la următoarele acţiuni!
3. Proiect municipal Grădiniţa de vis
Joi, 19.10.2017, grădiniţa noastră a participat la secțiunea “Lada cu zestre” a Proiectului Municipal “Grădiniţa de vis”. Evenimentul s-a desfăşurat la Grădiniţa 283, unde au fost prezentate diverse materiale utile actului educaţional, create de către copii, alături de părinţi şi cadre didactice. Zestrea grădiniţei noastre a fost reprezentată de mai multe marionete realizate din materiale reciclabile precum: mănuşi, sârmă pluşată, beţe de frigărui etc. Prezentarea acestora s-a bazat pe un colaj muzical inspirat din folclorul copiilor.
4. Proiect educațional Sănătos de mic
Din data de 6 octombrie 2017, unitatea noastră este grădiniță pilot în cadrul proiectului ”Sănătos de mic”. La bazele acestuia stau principiile nutriționiste obligatorii pentru realizarea unui meniu echilibrat, diversificat și gustos pentru cei mici. Se va desfășura o serie de ateliere și workshop-uri atât cu preșcolarii cât și cu părinții. Vreți să aflați trucuri culinare sănătoase pentru a-l determina pe copil să manifeste o deschidere și pentru alte preparate decât cele cu care a fost obișnuit? Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături în cadrul întâlnirilor noastre!
5. Proiect educațional Sărbători cu suflet de român
Sărbători cu suflet de român este un proiect educaţional dedicat preşcolarilor din Municipiul Bucureşti şi din ţară, ce îşi propune dezvoltarea capacităţii de cunoaştere şi înţelegere a unor datini şi obiceiuri desfăşurate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi de Paşte, prin efectuarea de operații de lucru cu materiale din natură ori sintetice. Proiectul își propune îmbogățirea universului de cunoștințe, valori morale și spirituale legate de semnificația sărbătorilor de Crăciun şi de Paşte, cât și dezvoltarea deprinderilor practice presupunând confecționarea de decorațiuni și obiecte practice specifice. Impactul educativ al proiectului are în vedere dezvoltarea ofertei educaționale în unitățile de învățământ participante și creșterea calității demersului educațional prin artele vizuale. Proiectul a fost iniţiat ca urmare a analizei de nevoi educative, artistice, de cunoaştere a valorilor și obiceiurilor tradiţionale şi spirituale prin valorificarea cu precăderea a actului artistic în cadrul activităţilor specifice învăţământului preșcolar. Mai mult decât atât, proiectul reprezintă o modalitate de manifestare artistică a emoţiilor autentice identitare, prin descoperirea tezaurului românesc de tradiţii şi obiceiuri caracteristice celor două sărbători ce au marcat omenirea- Naşterea şi Învierea Domnului Iisus Hristos
6. Cocurs muncipal Artele Focului
Grădinița nr. 203, vă invită să ne jucăm și să modelăm vineri, 18.05.2018, orele 10.30 în cadrul celui de-al IV-lea Concurs municipal Artele Focului, înscris în CAEM 2018, Secțiunea A1, Domeniul Cultural -Artistic, Arte Viuale, Poziția 23.
Artele focului este un proiect educaţional care implică în mod esenţial participarea în câmpul artistic a preșcolarilor, activitatea principală fiind concursul de modelaj în lut.
Pe de o parte, iniţiatorii își doresc ca prin acest demers să ofere şansa copiilor şi cadrelor didactice de a-și îmbogăți cunoștințele din sfera artelor plastice şi decorative la un nivel superior şi de a se afirma în cadrul unor manifestări riguros organizate. Pe de altă parte, impactul educativ al proiectului are în vedere dezvoltarea ofertei educaționale în unitățile de învățământ participante. Scopul proiectului vizează informarea şi educarea copiilor în vederea sensibilizării faţă de valorile artei pure, dezvoltarea potențialului lor creator și a abilităților artistice.